Direktlänk till inlägg 26 augusti 2014

Mot en modern landsbygd

Utveckling mot en modern landsbygd
Det där är alldeles för enkla argument som mitt älskade parti redovisar det beror på okunskap.. Skall Svensk livsmedelsproduktion växa krävs ordentligt med export dom som skrivit centenserna har inte satt sig in hur det förhåller sig.


Vi har ungefär 78.000 bönder med normal produktivitet i branschen går det åt ca 1500 färre bönder nästa år för att arbeta inte jordbrukets del av BNP (JNP) Skall vi öka antalet bönder utveckla landsbygden krävs det att värdet på de produkter som produceras stiger med ca 2,5%. Om vi producerar 5 miljoner ton spann mål krävs det i varje fall 150 tusen ton ytterligare varje år som vi ökar produktionen med och säljer på export.

En del i vår basindustri för spannmål är Etanolen som vi tankar bilen med och som vi dricker upp. EU har gått på dumheten att det leder till svält att köra på etanol. Vilket är en jättelögn. Vi har åkermark så det räcker till att försörja 10 miljarder människor med förstklassig mat och dessutom producera bra mycket etanol utan politiska begränsningar.


Vi kan dessutom om vi sköter våra skogar bättre öka beskogningen 5% så löser vi CO2 problemen mer etanol och mindre bensin. Försörjningsproblemen består i Urbaniseringen nedläggning av bra åkermark.

Mjölksektorn sitter ännu mer pyrt till med i mellan 5 - 6 tusen producenter så behövs det 150 färre bönder nästa år för att få fram mjölkvolymen som produceras idag. Kossorna mjölkar mer fodren blir bättre osv. Om vi dricker oss blå på Svensk mjölk så har vi ohjälpligt ett överskott på mjölk.

1000 gårdar klarar elegant producera den K-mjölk, ost och smör som behövs på den Svenska marknaden. Griskött är det på ett likartat sätt med. Därför krävs en målinriktad export som säljer volymer. I mjölkens fall torr mjölk smörfett ost massa med mera. De stora förbrukarna är inte ICA eller Willys mjölkdiskar det är konditoriindustrin glass, konserver, såsexstrakter mm. Ät Svensk glass det hjälper mjölkproduktionen.

Det åker omkring charlataner i den Svenska debatten och pratar runt och tunt ät Svenskt med de siffror vi har så innebär ,ät Svenskt, att vi på 20 år utrotar Svenskt lantbruk till ett minimum. Vad som krävs det är en expanderande livsmedelsindustri av typ IKEA Food.



Vi kan sälja svenskt griskött i Kina, Ryssland, USA och Japan men åk då för blanke "faen" inte dit och försöka lära Japanerna stycka svenskt. Stycka Japanskt enligt 1000-årig kultur.

Här krävs det politiska krutet Centerpartiet skall beskriva saker som de är sedan se till att det blir fart på exporten. Det som hänt under kampanjen Matlandet Sverige är inget mer än att produktivitetsutvecklingen har tagit sitt färre personer behövs på landsbygden för att fylla dess verksamhet. Nu måste det till krafttag för att vända utvecklingen.

Lär av skogsindustrin, lär av etableringen av vindkraft, lär av sågverksindustrin som gör flis till massa och bark blir motkraft, lär av småindustrin underleverantörerna till underleverantörerna. Lär av maskinringarna framtiden heter export entreprenörskap Export 1. från landsbygden till staden, 2. från Sverige till världen. Tro inte på de som pratar om ät Svenskt de kommer utrota jordbruket .


Ekojordbrukarna är underkastade samma regler i ekonomin de blir produktivare och produktivare det går åt färre ekobönder inte fler. Skulle vi kunna öka ekoproduktionen från dagens 2 % till 5% på tio år då har vi gjort något fantastiskt. det skulle inte kräva många fler.

Ps detta har inte landsbygdspartiet fattat ett jota av de lever i tron det går bevara allt till sist ett olönsamt museum på bidrag. Sätt landsbygdspartiet på museum istället Ds

http://staffandanielsson.blogspot.se/2014/08/centerpartiets-program-for-kraftig.html

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

DAGENS POLITIK Analys av jobben från Centerpartiet Classic Arbetskraftsundersökningarna (AKU) augusti 2014:   Nu kommer jobben Centerpartie Classic analyserar den senste arbetskraftsundersökningen I augusti ökade arbetslösheten med 11 000 per...

Om man får tro Konjunkturinstitutet så tappar ekonomin snarare fart än rätar på sig. Industrin vill inte komma igång på exportsidan. Skulle tillväxtprognosen på 1,8% i ekonomisk tillväxt i år vara korrekt då har vi ur sysselsättningssynpunkt ännu ett...

Sysselsättningen ökar       CENTERPARTIET CLASSIC                                         Analyserar: Vi ber redan från början våra läsare om ursäkt  detta är ingen enkel materia men lär du dig detta har du stor trovärdighet och försprång fr...

  Lite sans och balans för det väl ändock vara välfärden har förändrats även jordbruket och landsbygden. Vi lever i en globaliserad värld där konkurrensen från omvärlden är avgörande vi kommer aldrig mer kunna isolera oss utan konkurrera med andra....

  DAGENS POLITIK Av Lars-Håkan Halldin NYA JOBB TROLLAR MAN INTE FRAM UR ROCKÄRMEN Riktigt så enkelt är det inte men ambitionen är god och tankarna kring jobbskapandet skall hållas högt. Vid 2.2% tillväxt växer jobben i privat sektor med 79.000 ...

Presentation

Centerpartiet Classic är en facebookgrupp för goa & snälla människor som vill att Landsbygden och småorterna skall överleva. Hushållning med jordens ändliga resurser Decentralisering och rättvisa för småfolket. Vi skall kunna bo och jobba på landsbygden o

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards